Президент Республіки Корея просить не переоцінювати переговори із КНДР

Президент Республіки Корея просить не переоцінювати переговори із КНДР
Мун Чже-ін

Сеул хоче більшого ніж на мораторій КНДР щодо випробування ядерної зброї

Голова Республіки Корея Мун Чже-ін заявив, що ніхто не буде ослабляти санкції задля проведення зустрічі із лідером КНДР. Про це повідомляє агентство Reuters.

Сам факт переговорів, на його думку, не створює основ для такого кроку. Президент Республіки Корея зазначив, що зараз сторони лише на початку довгого шляху, а тому зарано бути оптимістами. При цьому Мун Чже-ін відзначив, що президент США Дональд Трамп, наскільки це можна зрозуміти із його записів в Twitter, позитивно відреагував на перші переговори Республіки Корея і КНДР на високому рівні.

Крім того, президент Республіки Корея в заяві чітко відзначив, шо ціллю переговорів із Пхеньяном має стати очищення півострова від ядерної зброї. Тим самим Сеул не обмежує себе лише мораторієм на випробування КНДР ядерної і ракетної зброї чи попередженням її можливого подальшого поширення.

Нагадаємо, 5 березня делегація Республіки Корея вирушила на переговори до КНДР. Пізніше повідомлялося, що лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин вперше з початку свого правління у 2011 році зустрівся з офіційними чиновниками з Південної Кореї, які прибули до Пхеньяну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: