Делегація Республіки Корея вирушила на переговори до КНДР

Делегація Республіки Корея вирушила на переговори до КНДР
Фото: REUTERS/Jung Yeon-je/Pool

Наразі невідомо чи Кім Чен Ин візьме участь в переговорах

Відповідно до заяви представника президентської адміністрації Республіки Корея делегація цієї країни вирушила на переговори до КНДР в понеділок, 5 березня. Про це повідомляє агентство Reuters.

Делегацію у складі десяти людей очолює Чун Ейі-юнг, який керує Офісом із національної безпеки Республіки Корея. До того ж до складу делегації входить керівник Національної служби розвідки і заступник Міністра із питань об’єднання.

Керівник делегації напередодні відльоту заявив про те, що вони передадуть побажання Мун Чже-іна щодо нормалізації ситуації на Корейському півострові через денуклерізацію. Як наслідок, делегація Республіки Корея буде говорити із представниками КНДР щодо можливості початку прямого діалогу між Вашингтоном і Пхеньяном щодо цього питання.

На сьогодні програма візиту делегації Республіки Корея включає участь в офіційному обіді в понеділок і іншій зустрічі зранку в вівторок. При цьому на даний момент немає ясності щодо того чи приєднається до переговорів очільник КНДР Кім Чен Ин. Північнокорейська газета Родонг Сінмун напередодні візиту повторила тези Пхеньяну щодо неготовності відмовитися від ядерної зброї.

Раніше адміністрація президента США оголосила про рішення запровадити додаткові санкції проти Пхеньяна. Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції, наразі запроваджені проти КНДР, є найпотужнішими обмежувальними заходами, які Вашингтон будь-коли застосовував проти іноземної держави. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: