Провал формування коаліції в Німеччині: Меркель збирається до президента ФРН

Провал формування коаліції в Німеччині: Меркель збирається до президента ФРН

Ангела Меркель на першій прес-конференції після провалу перемовин

Канцлер Німеччини здирається сьогодні доповісти президенту про стан справ у формуванні коаліції

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в понеділок, 20 листопада, висловила жаль у зв'язку з виходом «Вільної демократичної партії» з переговорів по створенню нової урядової коаліції в ФРН.

За словами Меркель, представники союзу ХДС/ХСС сподівалися, що учасники переговорів йдуть «одним шляхом» і можуть досягти згоди.

Меркель заявила, що в понеділок повідомить федеральному президенту Франку-Вальтеру Штайнмайеру про стан справ. Канцлер підкреслила, що ХДС/ХСС в найближчі тижні продовжить діяти з повною відповідальністю.

«Я, як виконуюча обов'язки канцлера, зроблю все, щоб в ці непрості тижні країна залишалася під правильним керівництвом», - додала Меркель.

Глава ХСС Хорст Зеєхофер назвав провал коаліційних переговорів «тягарем» для Німеччини. Загальна домовленість перебувала вже «на відстані витягнутої руки», додав політик.

Представники ще одного учасника переговорів, партії «Союз 90»/«зелені», також висловили жаль у зв’язку з провалом переговорів.

Як повідомляв «Главком», переговори про створення нової урядової коаліції в Німеччині в ніч на 20 листопада було перервано, оскільки з них вийшла «Вільна демократична партія». «Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно», заявив голова партії Крістіан Лінднер.

У неділю стало відомо, що Німеччині «світять» перевибори Бундестагу, якщо не буде створено коаліцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: