Російський омбудмен відвідала ув'язненого Штиблікова в омській колонії

Російський омбудмен відвідала ув'язненого Штиблікова в омській колонії
Дмитро Штибліков

Тетяна Москалькова вже прибула до колонії номер шість Омська

Уповноважена з прав людини в сусідній Росії Тетяна Москалькова відвідує фігуранта справи «кримських диверсантів» Дмитра Штиблікова, який відбуває покарання в колонії №6 в Омську. Про це 16 червня повідомляють російські ЗМІ.

«Тетяна Москалькова вже прибула до колонії номер шість Омська і відвідує Дмитра Штиблікова», – повідомили ТАСС у прес-службі російського омбудсмена.

Співрозмовник агентства нагадав, що з відвідування Штиблікова мала розпочатися програма спільних відвідувань російською й українською омбудсменами ув'язнених у Росії та Україні, однак, за його словами, уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова «відмовилася їхати до Омська».

Нагадаємо, що 15 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що керівництво колонії, де утримують Сенцова, відмовило їй у відвідуванні політв’язня.

Як відомо, Денісова 14 червня прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити візит до Олега Сенцова після 22 червня. Омбудсмен заявила, що Україна буде наполягати на тому, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: