Сини Хашкаджі вимагають від саудівської влади повернути їм тіло батька

Сини Хашкаджі вимагають від саудівської влади повернути їм тіло батька
Хашкаджі пропав 2 жовтня

Сім'я хоче поховати Джамаля Хашкаджі на кладовищі в Медині

Сім'я вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі вимагає розслідування злочину. «Я просто чекаю, коли будуть розкриті факти», - заявив син Хашкаджі Салах в інтерв'ю телеканалу CNN, яке вийшов у неділю, 4 листопада. Салах і його брат Абдулла закликали повернути їм тіло батька, щоб провести похорон.

Сини Хашоггі заявили, що вони хочуть поховати батька на кладовищі в священному для мусульман місті Медині - «і це все, чого ми зараз хочемо».

«Я говорив про це з саудівською владою і сподіваюся, що це скоро станеться», - підкреслив Салах Хашкаджі. Він також заявив, що вірить словам короля Саудівської Аравії, який пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних. «Це станеться. Інакше саудівці не почали б проведення внутрішнього розслідування», - пояснив старший син Хашкаджі.

59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашкаджі, що проживав в США, пропав 2 жовтня після того, як увійшов в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для вступу в шлюб з громадянкою Туреччини.

19 жовтня Саудівська Аравія визнала вбивство зниклого журналіста. Як заявила генпрокуратура в Ер-Ріяді, в консульстві сталася «бійка», яка привела до смерті журналіста. Раніше турецькі і американські ЗМІ повідомляли, що Хашкаджі був убитий спеціальним загоном. У генпрокуратурі Туреччини вважають, що журналіст був задушений, а його тіло розчленували і знищили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: