Сійярто заявив, що обговорить конфлікт з Україною з американським послом

Сійярто заявив, що обговорить конфлікт з Україною з американським послом
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто

Міністр Сійярто підкреслив, що угорська влада чекає «солідарності США»

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто анонсував розмову з послом США Девідом Корнштейном у зв'язку з українсько-угорським конфліктом.

Про це повідомляє угорський портал HVG.hu.

За словами глави угорського МЗС, необхідність такої розмови викликана позицією США, які закликали Будапешт не блокувати зближення України з НАТО через український закон про освіту.

Сійярто підкреслив, що угорська влада чекає «солідарності США». 

Як відомо, глава МЗС України Павло Клімкін у четвер заявив, що реакція Угорщини на конфлікт у Берегово на Закарпатті, яка вирішила вислати українського консула у відповідь на аналогічний крок Києва, «є абсолютно і фундаментально неадекватною».

У четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, що консула Угорщини у місті Берегово оголошено персоною нон грата.

Згодом стало відомо, кого з консулів висилають Київ і Будапешт.

Нагадаємо, 1 жовтня в МЗС України заявили, якщо міністерство закордонних справ Угорщини не ухвалить рішення про відкликання консула з Берегово, українська сторона сама запропонує йому залишити територію України.

Як повідомляв «Главком», між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: