СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті

За словами Луценка, в питанні подвійного громадянства ситуація однозначна - за подібне правопорушення повинна бути відповідальність

Служба безпеки України розпочала розслідування фактів видачі угорських паспортів жителям Закарпатської області.

Про це 27 вересня повідомив журналістам генпрокурор Юрій Луценко.

«Кримінальне провадження відкрито, веде СБУ», - сказав він.

За словами Луценка, в питанні подвійного громадянства ситуація однозначна - за подібне правопорушення повинна бути відповідальність. Генпрокурор навів приклад нардепа-втікача Андрія Артеменка, якого позбавили українського громадянства після виявлення у нього другого паспорта.

«Якщо в ході слідства СБУ будуть встановлені такі випадки у відношенні інших осіб, будь-яких - мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, - дія буде така ж, позбавлення українського громадянства», - заявив генпрокурор.

Як повідомляв «Главком», між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України в Берегово.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що покаже відео з церемонії роздачі угорських паспортів у Берегово, яке оприлюднили ЗМІ, голові МЗС Угорщини. Також він повідомив, що Україна висилає угорського консула до Угорщини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: