Соліст System Of A Down Серж Танкян закликав вірмен продовжувати мирний спротив

Соліст System Of A Down Серж Танкян закликав вірмен продовжувати мирний спротив
Серж Танкян

Серж Танкян каже, що дуже хоче приєднатися до протестувальників

Відомий американський рок-музикант вірменського походження, соліст всесвітньо відомої рок-групи System Of A Down поширив відеозвернення, в якому з жалем відзначає, що з певних причин не може приїхати до Вірменії, щоб приєднатися до мітингів проти призначення колишнього президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра Вірменії.

Відзначимо, що напередодні вірменські ЗМІ поширили інформацію про те, що Танкян нібито має намір приїхати 21 квітня в Єреван, щоб приєднатися до мітингувальників.

В описі до відео музикант зазначив, що питання про його присутності у Вірменії, схоже, викликає великий резонанс. Він вибачився і написав, що молодь на вулицях Вірменії - єдина, кому він довіряє майбутнє країни.

«Я б дуже хотів приєднатися до вас в Єревані та інших містах, оскільки серцем і душею я цілком з вами. До сих пір я цього не міг зробити з деяких причин, але сподіваюся, що зможу зробити це найближчим часом. Хочу привітати Вас з найуспішнішою в історії Вірменії кампанією громадянської непокори», - зазначив Танкян в своєму відеозверненні.

«Це рух сьогодення, і воно повністю належить вам і має залишатися таким - в стороні від переслідуючих свої цілі сумнівних сил. Ви повинні знати, що в діаспорі всі вас підтримують, навіть ті, хто, перебуваючи в різних організаціях, з деяких причин виступають проти ваших зусиль, але в глибині душі вони також вас підтримують. Ми вражені вашою чеснотою, миролюбністю і толерантністю», - заявив Танкян.

«Це щось особливе для Вірменії, це нова культурна революція, і це сьогодні справжня революція в Вірменії. Ви змінили вашу культуру, і завдяки цьому вже перемогли», - також сказав всесвітньо відомий музикант, давши кілька порад.

«По-перше, уникати термінології «кольорової революції», бо вона асоціюється з протистоянням Схід-Захід. Наша боротьба не в тому, щоб бути за чи проти Сходу або Заходу, вона за справедливість і прогресивні зміни. Ми не хочемо бути державою-васалом будь-якої імперії, нам потрібні хороші відносини з усіма.

По-друге, конкретизуйте ваші вимоги. Пропоную вимагати відставки Сержа Саргсяна не тільки з посади прем'єр-міністра, але і з поста лідера своєї партії. Потім я б зажадав пакету реформ, який включав би викорінення всіх тих несправедливостей, які нам відомі.

По-третє, продовжуйте ваш мирний опір, уникайте пасток провокаторів, вони отримають по заслугах, коли їх керівники в один прекрасний день позбудуться своїх посад, і вони будуть змушені прийти до вас з проханням про роботу. Продовжуйте бути гнучкими, справедливими, чесними і люблячими, продовжуйте вести себе з поліцією як з братами і сестрами, оскільки вони насправді є такими», - в своєму відеопосланні, зокрема, сказав Серж Танкян.

Раніше Серж Танкян відреагував на протести в Вірменії, на своїй сторінці в Facebook розмістив посилання на пряму трансляцію мітингу в Єревані, яку вело «Радіо Азатутюн» (філіал «Радіо Свобода»), супроводивши її наступним записом: «У Вірменії зараз відбувається щось неймовірне, нарешті. Громадянська непокора зростає і приймає форму робітників і студентських страйків проти несправедливої, корумпованої правлячої еліти. Цей тиждень - перший тиждень нової Вірменії, що б не сталося, так як апатія розчиняється».

В ході одного з мітингів на площі Республіки один з лідерів протестувальників Нікол Пашинян зачитав цей запис Сержа Танкян в Facebook і закликав його приїхати до Вірменії і приєднатися до боротьби.

Як відомо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні. 

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 

18 квітня демонстранти відновили вуличні протести. Поліція затримала 84 учасників протестних акцій. 

Президент Росії Володимир Путін привітав Саргсяна з обранням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: