Вперше за два роки курс євро перевищив 80 російських рублів

Вперше за два роки курс євро перевищив 80 російських рублів

На сьогодні, євро торгується за 80 російських рублів

Курс євро на Московській біржі у середу, 11 квітня, перевищив 80 рублів. Станом на 10:01 євро коштував 80,04 рубля. Востаннє європейська валюта була на такій позначці у березні 2016 року, повідомляє Московська біржа.

Відзначається, що долар вранці 11 квітня коштував вище 64 рублів (64,73 рубля на 10:01) - вперше за півтора року. На відкритті торгів індекс РТС (що розраховується в доларах) знизився на півтора відсотка. При цьому розраховується в рублях індекс МосБіржі піднявся на 1%.

Варто відзначити, що курс російської валюти по відношенню до іноземних стрімко знижується на тлі нових санкцій США проти російських бізнесменів і компаній.

За оцінкою Bloomberg, в результаті падіння вартості акцій російські підприємці втратили 16 мільярдів доларів в перші дні після санкцій.

Нагадаємо, 11 квітня курс російського рубля продовжив знижуватися після відкриття торгів на Московській біржі і євро торгувався по 76,35 рубля, що на 1,65 рубля більше за рівень закриття попередньої сесії. Євро подолав позначку в 76 рублів вперше з травня 2016 року.

Читайте також: Чи треба радіти падінню рубля?

Як відомо, російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: