Прокуратура Грузії спростувала історію про таксиста, який кинув росіян на перевалі

Прокуратура Грузії спростувала історію про таксиста, який кинув росіян на перевалі
фото з відкритих джерел

Прокуратура Грузії просить не поширювати фейки про таксиста та українську музику

Прокуратура Грузії спростувала інформацію ЗМІ про те, що суд присяжних міста Руставі виправдав таксиста, який кинув двох російських туристів на Гомборському перевалі після того, як між ними виник конфлікт через українську музику. Напередодні низка грузинських та українських ЗМІ розтиражували цю історію із посиланням на адвокатів. 

За даними відомства, адвокати поширили неправдиві повідомлення, спекулюючи на чутливій темі. У прокуратурі стверджують, що насправді йдеться про інцидент із громадянами Литви та Росії, який стався ще у квітні.

За даними слідства, таксист, якого викликали за додатком «Яндекс», завищив суму за проїзд з аеропорту до готелю з 23 до 193 ларі (приблизно з 8 до майже $70). Коли туристи відмовилися платити, відвіз їх у безлюдне місце та вимагав 500 ларі (близько $180) за повернення до міста. Пасажири вибралися з машини, при цьому один із них зазнав травм, оскільки в цей момент водій завів автомобіль.

Таксист звинувачується за статтею 143 Кримінального кодексу Грузії – Незаконне позбавлення волі, скоєне стосовно двох чи більше осіб. Йому загрожує від 7 до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, ЗМІ розповідали, що нібито порушили кримінальну справу проти таксиста в Тбілісі за те, що він грав українську пісню в машині для клієнтів – громадян Росії.

Таксист мав нібито доставити туристів із Тбіліського аеропорту до готелю у місті, але дорогою пасажири зажадали від водія вимкнути українську музику. На цьому ґрунті, мовляв, між ними стався конфлікт. У результаті таксист попрямував у протилежному від міста напрямку, піднявся на Гомборський перевал, де й висадив росіян та поїхав.

Також ЗМІ розповідали, що росіяни нібито подали на водія до суду, заявивши, що він викрав їх та незаконно позбавив волі за національною ознакою. Однак колегія присяжних постановила, що дії водія таксі не підпадають під 3 частину статті 143 Кримінального кодексу Грузії (Незаконне позбавлення волі щодо двох чи більше осіб). Як заявив адвокат, засідання завершилось із рахунком 12:0.

«Присяжні вважали, що відтворення української пісні для росіян та захист своїх національних інтересів не є злочином! Я хочу подякувати всім! Сьогодні ми від імені народу перемогли російський імперіалізм», – написав Іраклій Чомахашвілі.

Як відомо, Грузія посилила контроль на кордоні для росіян, які в'їжджають до країни. Росіяни почали масово скаржитися на відмови у в'їзді до Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: