Тисячі хорватів протестували проти одностатевих шлюбів

Тисячі хорватів протестували проти одностатевих шлюбів
Протест у Загребі проти Стамбульської конвенції

У Загребі тисячі людей протестували проти запровадження конвенції щодо гендерного та сімейного насильства

Тисячі хорватів у Загребі в суботу, 24 березня, протестували проти ратифікації країною конвенції щодо запобігання гендерному насильству, повідомляє агенція dpa. Демонстранти побоюються, що ратифікація документа може призвести до запровадження «третьої статі», визнання прав трансгендерів і транссексуалів і до непрямого визнання гомосексуальних шлюбів.

Крім того, активісти занепокоєні можливим занепадом традиційних сімейних цінностей. У той же час вони підтримали боротьбу проти насильства над жінками та домашнього насильства.

Ідеться про так звану Стамбульську конвенцію Ради Європи, спрямовану проти насильства стосовно жінок і домашнього насильства 2011 року. До цього часу її підписали 46 країн, у тому числі Хорватія, 27 держав документ уже ратифікували. Впливова в Хорватії католицька церква та політики правого спрямування відкидають конвенцію через побоювання, що у підсумку це може призвести до запровадження в країні «третьої статі».

Кількість учасників суботньої демонстрації - суперечлива. Організація «Хорватія проти Стамбульської конвенції», яка складається з представників правих сил та католицької церкви, заявляє про 70 тисяч осіб, тоді як поліція нарахувала сім тисяч учасників.

Як повідомляє агенція dpa, консервативний хорватський уряд у четвер передав конвенцію до парламенту, але документ ще не розглядали. У своєму поясненні уряд наголошує, що ратифікація не змінить офіційного визначення в країні поняття шлюбу як союзу чоловіка і жінки.

Нагадаємо, Австралія стала 26-ю країною, яка легалізувала гей-шлюби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: