Торнадо у Люксембургу зруйнував півтори сотні будинків

Торнадо у Люксембургу зруйнував півтори сотні будинків
Прем'єрміністр написав в соціальних мережах, що уряд буде надавати постраждалим підтримку

Торнадо рухався зі швидкістю 128 кілометрів на годину та спустошував усе на шляху завдовжки 6 кілометрів

Потужний торнадо накрив південний захід Люксембургу ввечері в п'ятницю, 9 серпня.

Про це повідомляє RTL.lu.

Зазначається, що торнадо пройшовся муніципалітетами Башараж та Петанж та прилеглими районами на кордоні з Францією та Бельгією.

«З 17:00 до 21:00 у регіоні оголосили штормове попередження. Аварійні служби отримали понад 1000 дзвінків у цей період», - йдеться у повідомленні.

Очевидці кажуть, що рідкісний торнадо зривав дахи з будинків, виривав дерева з корінням і трощив автомобілі та дорожні знаки. Він рухався зі швидкістю 128 кілометрів на годину та спустошував усе на шляху завдовжки 6 кілометрів.

Спершу повідомлялось, що семеро осіб отримали поранення, всі вони перебували у великому супермаркеті в комуні Башараж. Увечері уряд підтвердив, що їх кількість зросла до 14 людей, двоє отримали серйозні травми.

«Близько 100 будинків в комуні Башараж пошкоджені, з них у 25-30 будинків були повністю зірвані дахи. Близько 60 будинків у місті Петанж теж пошкоджені», - повідомила місцева влада.

Прем'єрміністр Ксав'є Бетель написав в соціальних мережах, що уряд буде надавати постраждалим підтримку.

Синоптики попередили, що у наступні дні також буде сильний вітер, жителів попросили не залишатися поблизу районів, що сильно постраждали від торнадо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: