Трагедія у Кемерові: Будинок начальника МНС обшукують

Трагедія у Кемерові: Будинок начальника МНС обшукують
Олександр Мамонтов

Будинок начальника МНС Кемеровської області, де сталася смертельна пожежа, обшукують правоохоронці

Російські правоохоронці проводять обшук у приватному будинку керівника головного управління МНС Росії у Кемеровській області Олександра Мамонтова. Про це повідомляє видання «Интерфакс» з посиланням на інформоване джерело.

«Проводяться слідчі дії в будинку Мамонтова, пов'язані, в тому числі, і з розслідуванням кримінальної справи, порушеної за фактом пожежі в ТРЦ «Зимова вишня», – розповів співрозмовник агентства.

Джерело відзначило, що всього у голови кемеровського МНС вісім об'єктів житлової нерухомості, які дісталися йому у спадок від батька-бізнесмена.

Офіційна російська влада повідомляє про 64 загиблих, але цифри не сходяться.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. За офіційною інформацією, зниклими безвісти вважаються 64 людини. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Також, родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі.

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

1 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про відставку Амана Тулєєва з поста губернатора Кемеровської області, який він займав понад 20 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: