«Мой брат воюет на Донбассе». Чоловік, у якого загинули родичі у Кемерові, на мітингу не забув згадати про Україну

«Мой брат воюет на Донбассе». Чоловік, у якого загинули родичі у Кемерові, на мітингу не забув згадати про Україну
Люди на мітингу у Кемерово

Родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі

На мітингу в Кемерово (Росія), куди вийшли люди вимагати від влади розслідування пожежі у торговому центрі, знайшлися родичі жертв, у яких рідні воюють на боці терористів «ДНР» на Донбасі. Відео «зізнання» причетності до бойовиків опубліковане у соцмережі Twitter.

«У мене один брат, двоюрідний мій брат, воює на Донбасі в «ДНР». І їх хвилює, що у нас відбувається тут», - заявив чоловік на мітингу.

За офіційними даними, в пожежі у Кемерово загинуло 64 людини. З них більшість – діти. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Проте місцеві жителі кажуть, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Вранці 27 березня жителі Кемерово вийшли на стихійний мітинг до будівлі обласної адміністрації: люди через недовіру до влади заявили, що хочуть самі перерахувати тіла жертв пожежі.

Згодом російські ЗМІ повідомили, що жителів Кемерово пустили в морг для підрахунку загиблих у пожежі

У російському МНС підтвердили, що з родичів жертв пожежі у Кемерово беруть підписку про нерозголошення.

Путін, який 27 березня прибув в Кемерово, де відвідав меморіал загиблим під час пожежі в торговому центрі «Зимова вишня», провів зустріч з керівництвом регіону та екстрених служб та закликав «знайти всіх відповідальних за те, що в пожежі загинуло стільки людей».

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: