Трамп скасував свою новорічну поїздку через «шатдаун»

Трамп скасував свою новорічну поїздку через «шатдаун»
Конфлікт Трампа з демократами привів до того, що через відсутність коштів федеральні відомства змушені були з 22 грудня повністю або частково припинити роботу 

До цього президент США через бюджетну кризу був змушений відмовитися від різдвяної поїздки

Президент США Дональд Трамп через бюджетну кризу скасував свою поїздку на свою віллу у Флориді на Новий рік. Про це заявив виконуючий обов'язки глави апарату Білого дому Майк Малвані, повідомляє Fox News.

«Президент провів тут (у Вашингтоні, - ред.) всі вихідні, все Різдво. Він залишиться в Вашингтоні і на Новий рік. Він скасував свої плани на Різдво, тепер він скасував свої плани на Новий рік», - сказав Малвані.

Сьогодні настав сьомий день кризи, причиною якої стала неможливість досягти домовленості з демократами про виділення п'яти мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою для протидії проникненню нелегалів з півдня в країну.

Конфлікт з демократами привів до того, що за відсутності формально затвердженого фінансування ряд федеральних відомств змушені були з 22 грудня повністю або частково припинити роботу (увійти в режим так званого «шатдауну»).

 Однак, слова Малвані про безперервне перебування президента у Вашингтоні не зовсім вірні, тому що в ніч на Різдво він вилетів з неоголошеним візитом до Іраку, звідки потім заїхав до Німеччини, і лише в четвер повернувся в США.

Напередодні Білий дім розповсюдив заяву, де вкотре звинуватив у ситуацію і неможливість домовитися на демократів, зазначивши, що Трамп і його команда залишилися в столиці на свято в надії на переговори про вихід із кризи, в той час як демократи роз'їхалися по домівках.

Сам Трамп у п'ятницю вранці написав кілька повідомлень у Twitter, де повідомив про готовність повністю закрити весь південний кордон, а також припинити допомогу Гондурасу, Гватемалі і Сальвадору.

На тлі свят це не зробило істотного впливу на життя американців. Демократи кажуть, що стіна не вирішує проблему, і відмовляються погоджувати виділення таких коштів.

Трамп відмовляється підписати будь-який тимчасовий варіант бюджету, якщо там не буде закладено фінансування проекту. Поки жодна зі сторін не продемонструвала готовність піти на компроміс.

Республіканці мають у своєму розпорядженні в сенаті мінімальну більшість, її недостатньо, щоб набрати необхідні 60 голосів зі 100. Наступного разу сенат збереться тільки 2 січня 2019 року. Однак для голосування потрібно, щоб спочатку домовилися Трамп і керівництво демократів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: