У Бішкеку демонстранти захопили будівлю парламенту

У Бішкеку демонстранти захопили будівлю парламенту

Всього на мітинги вийшли понад 6 тисяч осіб

На площі Ала-Тоо увечері 5 жовтня розпочався розгін мітингувальників. Міліція використовує світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Про це повідомляє АКИpress.

На територію Білого дому полетіли «коктейлі Молотова». Тривають сутички демонстрантів з міліцією. 

Крім того, в різних районах Бішкека сталися напади на чотири бригади швидкої допомоги. Фельдшера госпіталізували з пробитою головою. Також розбиті дві карети швидкої допомоги.

Також повідомляється, що по вулиці Абдрахманова триває запекле зіткнення. Мітингувальники кидають каміння, а міліція використовує світлошумові гранати.

Всього на мітинги вийшли понад 6 тисяч осіб. У МВС ситуацію в країні не коментують.

Раніше повідомлялося, що протестуючі використовували проти спецназівців «коктейлі Молотова».

Нагадаємо, протести у Киргизстані розпочалися у понеділок, 5 жовтня, після парламентських виборів, що відбулися 4 жовтня. Відразу 11 з 12 партій, які брали участь в них, відмовилися визнавати попередні результати голосування і підписали відповідну заяву.

Раніше лідер опозиційної політичної сили «Бір Бол» Алтинбек Сулайманов закликав призначити нові вибори без участі партій, пов'язаних з владою. За його словами, «таких брудних виборів ніколи не було» і Киргизстан «зганьбився на весь світ». Влада країни поки офіційно не коментували те, що відбувається.

Пізніше 5 жовтня протестувальники в центрі столиці Бішкеку почали штурм Білого дому, де знаходиться резиденція президента і уряду країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: