У Бразилії звільнили міністра охорони здоров’я через наполягання на карантинних заходах

У Бразилії звільнили міністра охорони здоров’я через наполягання на карантинних заходах
Президент Бразилії Жаір Болсонару називав епідемію «невеликим грипом» і піддавав губернаторів штатів критиці за введення обмежувальних заходів
Фото: Reuters

У Бразилії офіційно зафіксована 31 тисяча випадків захворювання Covid-19

Президент Бразилії Жаір Болсонару відправив у відставку міністра охорони здоров’я Луїса Мандетту на тлі конфлікту навколо різних методів боротьби з епідемією коронавіруса в країні.

Болсонару вважає, що небезпека коронавіруса сильно перебільшена. Раніше президент Бразилії називав епідемію «невеликим грипом» і піддавав губернаторів штатів критиці за введення обмежувальних заходів. Він також демонстративно нехтував заходами, які рекомендувало МОЗ, в тому числі проводив публічні зустрічі з прихильниками, повідомляє Reuters.

Міністерство охорони здоров’я Бразилії рекомендувало максимально обмежити соціальні контакти для уповільнення швидкості поширення вірусу. Болсонару, в свою чергу, заявляв, що такі заходи дуже сильно вдарять по економіці і приведуть до зростання безробіття, а влада виявиться не в змозі надавати допомогу найменш забезпеченим верствам населення.

Новим міністром охорони здоров’я президент призначив онколога Нельсона Таіша. Той уже заявив, що в позиції відомства не буде ніяких різких змін, при цьому зазначив, що у нього є «повне взаєморозуміння» з президентом.

У Бразилії офіційно зафіксована 31 тисяча випадків захворювання Covid-19, померли майже дві тисячі осіб. Як зазначає Reuters, самі бразильці, в основному, серйозно ставляться до епідемії: останні соцопитування показують, що політику МОЗ підтримують 76% населення. Дії Болсонари на тлі поширення Covid-19 схвалює лише третина бразильців.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп представив план поетапного зняття карантину в країні, введеного через поширення коронавірусу. Трамп наголосив, що «завдяки прийняттю завчасних і масштабних заходів ми запобігли трагедії охорони здоров’я».

Як повідомлялося, програма захисту доходів для представників малого бізнесу в США вичерпала свій бюджет у розмірі $349 млрд на початковому етапі подачі заявок від бізнесменів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: