У Гвінеї зафіксували перший випадок смерті від невиліковної лихоманки

У Гвінеї зафіксували перший випадок смерті від невиліковної лихоманки
У Гвінеї зафіксували перший випадок смерті від невиліковної лихоманки
Фото: Misha Hussain / Reuters

Лихоманка Марбург належить сімейству тих же вірусів, які призводять до зараження Еболи

Влада Гвінеї зафіксувала перший випадок смерті від геморагічної лихоманки Марбург, яка в даний час невиліковна. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Випадок вкрай заразної лихоманки виявлено в провінції Гуекуду, де кілька років тому також виявили геморагічну лихоманку Ебола.

На даний момент зразки досліджували в двох лабораторіях, а також направили в Інститут Пастера в Сенегалі, де підтвердили захворювання.

Як повідомили в ВООЗ, лихоманка Марбург належить сімейству тих же вірусів, які призводять до зараження Ебола, і передається тим же шляхом. До цього випадки зараження цим вірусом були виявлені в Анголі, Конго, Кенії, Південній Африці та Уганді.

У лютому в Гвінеї зафіксували чотири смертельні випадки лихоманки Ебола вперше з 2016 року. Летальні результати були в районі південно-східній провінції Нзерекоре.

Епідемія лихоманки Ебола в Західній Африці почалася в лютому 2014 року в Гвінеї. Потім вона вийшла за межі країни і поширилася на Ліберію, Сьєрра-Леоне, Нігерію, Сенегал і Малі. Випадки захворювання також були зафіксовані в ряді європейських країн і в США. Вірусом заразилися понад 30 тисяч осіб, більше 12 тисяч з них померли.

Нагадаємо, 6 березня 2020 року повідомляли, що в Демократичній Республіці Конго перемогли спалах лихоманки Ебола, який виник у серпні 2018 року і відтоді загинули понад 2200 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: