У Європарламенті показали фільм «Заручники Путіна» про українських політв’язнів

У Європарламенті показали фільм «Заручники Путіна» про українських політв’язнів
Показ документального фільму про українських політв'язнів 
Фото: Представництво України в ЄС

Під час презентації фільму євродепутати відзначили необхідність посилення політичного тиску на РФ

У Європейському парламенті у вівторок показали документальний фільм, присвячений гібридній російській агресії проти України та українським політв'язням «Заручники Путіна: українські політв'язні Кремля».

У Представництві України в ЄС підкреслили, що під час презентації фільму євродепутати відзначили необхідність посилення політичного тиску на РФ з метою звільнення незаконно утримуваних громадян України.

Європарламентарі наголосили, що ця тема має бути постійно на порядку денному ЄС, «оскільки Україна захищає зараз не тільки себе у боротьбі проти російської агресії, але й європейські країни».

Під час відкриття заходу, представник України при ЄС Микола Точицький відзначив, що наразі Росія незаконно утримує більше 70 українських політв’язнів та 24 моряків і продовжує політичні переслідування проти громадян України та масові порушення прав людини в окупованому Криму.

54257137

Він закликав західних партнерів збільшити політичний тиск та посилити санкції, щоб зупинити російську агресію проти України.

Нагадаємо, стрічка «Заручники Путіна: українські політв'язні Кремля»,  зокрема, містить розповіді політв'язнів Павла Гриба, Євгена Панова та Бекіра Дегерменджи.

Раніше фільм «Заручники Путіна» показали в Лондоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: