У Мексиці затримали одного з найбільш розшукуваних наркобаронів

У Мексиці затримали одного з найбільш розшукуваних наркобаронів
Затримали наркобарона Каро Кінтеро, який став одним з героїв серіалу “Narcos: Mexico”

69-річний наркобарон перебував у розшуку з 2013 року

У Мексиці затримали наркобарона Рафаеля Каро Кінтеро – одного із засновників Гвадалахарського картелю, який перебував у топсписку втікачів, яких розшукує ФБР. Про це пише BBC з посиланням на Військово-морські сили Мексики.

69-річний наркобарон перебував у розшуку з 2013 року, коли його «за технічною помилкою« достроково випустили з в’язниці міста Чойс у мексиканському штаті Сіналоа, після чого він зник. Кінтеро відбував 40-річний термін за викрадення, тортури та вбивство американського агента з Управління боротьби з наркотиками (DEA) Енріке Камарени.

Відомо, що Кінтеро виявили 15 липня неподалік міста Чойс, його знайшов у кущах пес на ім'я Макс.

Головний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що добиватиметься негайної екстрадиції Каро Кінтеро.

Старший радник Білого дому у справах Латинської Америки Хуан Гонзалес назвав новини про арешт наркобарона «гігантськими».

Також повідомляється, що в день затримання Кінтеро DEA проводило в штаті Сіналоа оперативні заходи, внаслідок яких вертоліт мексиканських ВМС зазнав аварії. Із 15 людей, які перебували на борту, 14 загинули.

«Важливо прояснити, що на цей момент немає інформації, яка пов'язує цю авіакатастрофу з арештом зазначеного наркоторговця», – наголошується у заяві.

Гвадалахарський картель, одним із засновником якого вважається Каро Кінтеро, називали головним постачальником кокаїну з Мексики до США у 1970-ті та 80-ті роки. Картель став однією із перших злочинних організацій, що налагодила зв’язки з колумбійською наркомафією.

Зазначимо, вбивство Камарени стало основою сюжету серіалу «Нарко: Мексика», який вийшов на Netflix.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: