У США звільнили заступника глави ФБР за два дні до пенсії

У США звільнили заступника глави ФБР за два дні до пенсії
Ендрю Маккейб

Маккейб назвав своє звільнення частиною «війни» адміністрації Трампа проти ФБР

Генеральний прокурор і міністр юстиції США Джефф Сешнс розпорядився в п'ятницю, 16 березня, негайно звільнити заступника директора ФБР Ендрю Маккейба. Це сталося за два дні до його 50-річчя і виходу на пенсію.

Про відставку заступника директора ФБР стало відомо ще в кінці січня, але передбачалося, що йому продовжать платити зарплату, поки він не піде на пенсію. Тепер його пенсійні виплати опинилися під питанням.

Ендрю Маккейб назвав своє звільнення частиною «війни» адміністрації Трампа проти ФБР.

«На мене вказали і так обійшлися зі мною через мою роль, моїх дій і подій, свідком яких я був після звільнення Джеймса Комі (екс-глави ФБР - Ред.)», - заявив Маккейб, який пропрацював в ФБР більше 20 років.

Республіканці і президент США Дональд Трамп неодноразово критикували Маккейба за те, як він під час виборчої кампанії 2016 року розслідував інцидент з витоком інформації, що стався через використання Хілларі Клінтон особистої пошти замість службової під час перебування її держсекретарем США. ФБР в результаті відмовилося пред'являти звинувачення Клінтон. Трамп висловлював також незадоволеність роллю заступника голови ФБР в розслідуванні можливого втручання Росії в американські вибори.

29 січня американські ЗМІ з посиланням на джерела, що їх не називають, повідомили, що Маккейб подав у відставку після кількох тижнів критики з боку президента США Дональда Трампа й інших республіканців.

За повідомленнями, заступник директора ФБР подав у відставку на кілька тижнів раніше від очікуваної дати виходу на пенсію в березні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: