В Єревані тисячі людей протестують проти нового прем’єра

В Єревані тисячі людей протестують проти нового прем’єра
Протест у Єревані

Опозиція закликає блокувати державні установи та перекривати рух на автомагістралях

У центрі Єревану на площі Республіки зібралися десятки тисяч людей, незгодних з обранням Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє Newsam.

Один з організаторів акцій протесту опозиційний депутат Нікол Пашинян заявив, «що в країні склалася революційна ситуація».

Пашинян закликав всіх, хто знаходиться на площі Республіки, продовжувати завтра акцію громадянської непокори - блокувати державні установи, перекривати рух на автомагістралях.

Поліція заблокувала проспект Баграмяна, який примикає до площі, загородженнями із колючого дроту, встановила світлозвукові гранати.

За даними поліції, з ранку 17 квітня після зіткнень з правоохоронцями були затримані 80 учасників акції протесту, серед яких багато студентів.

Як повідомлялося раніше, на сьогоднішньому спеціальному засіданні Національних зборів за Саргсяна проголосувало 77 депутатів, проти висловилися 17.

Голосування відбулося на тлі багатотисячних акцій протесту.  Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху доставлені у відділення поліції. 

У вівторок, 17 квітня, протестувальники почали блокування урядових будівель.

Ввечері президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про призначення прем'єр-міністром Сержа Саргсяна.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: Вірменія. Є у революції початок, немає в революції кінця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: