ЗМІ: британські спецслужби встановили підозрюваних в отруєнні Скрипалів

ЗМІ: британські спецслужби встановили підозрюваних в отруєнні Скрипалів
Юлія і Сергій Скрипалі

Правоохоронці вважають, що підозрювані вже повернулися до Росії

Британська поліція і розвідувальні спецслужби ідентифікували основних підозрюваних у замаху на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела.

Зазначається, що контртерористичний підрозділ поліції в даний момент намагається вибудувати справа навколо підозрюваних.

Видання вказує, що конкретні імена вдалося встановити після аналізу списків пасажирів з прибулих до Великобританії рейсів. Правоохоронці вважають, що підозрювані вже повернулися до Росії.

Кримінальне розслідування, яке, як очікується, триватиме ще багато місяців, зробило важливий прорив у визначені ключових осіб, ймовірно причетних до отруєння Скрипалів за допомогою нервово-паралітичної речовини, резюмує видання.

Як відомо, через півтора місяці після отруєння у Солсбері Сергія Скрипаля та його дочки Юлії експерти не виключають, що в місті, як і раніше, знаходяться залишки нервово-паралітичного отруйної речовини «Новачок».

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли Скрипаля і його доньку, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Сергія та Юлію Скрипалів отруїли 4 березня. Після отруєння постраждалих госпіталізували у вкрай важкому стані.

Після місяця лікування стан батька та доньки, за словами лікарів, значно покращився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: