ЗМІ назвали причину дострокового завершення саміту Трампа і Кіма

ЗМІ назвали причину дострокового завершення саміту Трампа і Кіма

За даними ЗМІ, Кім Чен Ин відмовився закрити завод зі збагачення урану

Причиною дострокового завершення саміту США — КНДР в Ханої стала вимога американців закрити секретне підприємство, що знаходиться в околицях Пхеньяна, на якому ведуться роботи зі збагачення урану. Про це пише The New York Times.

До того ж британська газета The Times послалася на колишнього співробітника посольства КНДР у Лондоні Тхе Йон Хо, який отримав декілька років тому притулок в Південній Кореї. Він вважає, що сторони не підписали підсумкову угоду через «секретне підприємство зі збагачення урану».

Газета вважає, що мова йде про об’єкт, нібито розташований в місті Чхолліма в декількох кілометрах від столиці КНДР вниз за течією річки Тедонган. За даними видання, під час переговорів США повідомили то, що їм відомо про цей завод, і зажадали ліквідувати його, проте після того як лідер КНДР Кім Чен Ин відмовився від цього, переговори призупинили. Незабаром після цього президент США Дональд Трамп вилетів в США, а Кім Чен Ин продовжив візит до В’єтнаму.

The Times стверджує, що розвідка США давно вважала, що в КНДР діє ще одне підприємство зі збагачення урану. Як пише видання, висновок про місцезнаходження такого заводу зробили фахівці Центру з ядерного нерозповсюдження Інституту міжнародних досліджень Міддлбері в місті Монтерей (штат Каліфорнія) на основі аналізу супутникових знімків.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хуей заявив, що Сполучені Штати Америки втратили можливість укласти ядерну угоду з КНДР і навряд чи буде ще така можливість.

Раніше у Білому домі заявили, що спільної угоди між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином на їхньому другому саміті досягнуто не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: