Естонія прибере усі радянські пам'ятники з публічного простору

Естонія прибере усі радянські пам'ятники з публічного простору
фото з відкритих джерел

В Естонії наразі налічується від 200 до 400 таких пам'ятників

Уряд Естонії постановив прибрати радянські пам'ятки з публічного простору в найстисліші терміни. Про це повідомляє Історична правда.

«Радянські пам'ятники треба прибрати з публічного простору, і ми зробимо це якнайшвидше. Конкретний час та порядок залежать від готовності і логістичного плану місцевих органів влади, ця логістика вимагає такої ж уваги, організації та участі від приватного сектору», – заявила Каллас.

Загалом  в Естонії наразі налічується від 200 до 400 таких пам'ятників.

За словами прем'єр-міністерки Естонії, російська агресія в Україні «розтяла рани в суспільстві», про які нагадують радянські пам'ятники, тому їх видалення з публічного простору необхідне, щоб уникнути додаткової напруги.

Зазначається, що можливе загострення напруженості виникло зокрема через деяку активність навколо так званого «нарвського танка» – радянського монумента, встановленого на честь звільнення Нарви під час Другої світової війни.

Водночас згідно з поясненнями глави МВС Естонії Лаурі Ляенеметса, причина того, що в Нарві біля пам'ятника-танка зібралися люди, була в необґрунтованих чутках. Однак жодних подій не сталося, оскільки поліція пояснила людям, що танк «не заберуть під покровом ночі».

Нагадаємо, Естонія подасть пропозицію про заборону туристичних віз для росіян до країн ЄС. Також на п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну Естонія прийняла рішення про необхідність заборони на володіння зброєю для громадян РФ і Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: