Вибори до Конгресу США. З'явилися перші результати

Вибори до Конгресу США. З'явилися перші результати
У США триває підрахунок голосів проміжних виборів
фото ілюстративне

На проміжних виборах до Конгресу США сенатор-республіканець Рендал Говард Пол переміг у штаті Кентуккі

У Сполучених Штатах Америки пройшли проміжні вибори до Конгресу, остаточні результати яких стануть відомими згодом. Проте у ЗМІ вже з'явилися перші результати волевиявлення американців.

За попередніми даними, до Сенату наразі проходять (загальна кількість місць – 100): демократи – 46, республіканці – 46.

До Палати представників (загальна кількість місць – 435): демократи – 136, республіканці – 178.

Вибори до Конгресу США. З'явилися перші результати фото 1

Разом з тим стало відомо, що на проміжних виборах до Конгресу США сенатор-республіканець Рендал Говард Пол переміг у штаті Кентуккі.

Сенатор-республіканець Ренд Пол із Кентуккі, колишній кандидат у президенти, виграв третій термін у Сенаті, перемігши суперника з іншого кінця політичного спектра, демократа Чарльза Букера.

Ренд Пол, як зазначають американські політичні оглядачі, є «одним із найсуперечливіших голосів у Сенаті». Політик, зокрема, заявляв про «надмірне втручання уряду» на карантинні заходи під час пандемії Covid-19.

Варто зауважити, що саме Ренд Пол був одним із тих, хто затримав схвалення Сенатом додаткових 40 мільярдів доларів, щоб допомогти Україні протистояти російському вторгненню. Пол хотів вставити формулювання, яке змусить генерального інспектора ретельно вивчити нові витрати.

Додамо, остаточний результат виборів до Конгресу навряд чи буде відомий найближчим часом. Понад 46 мільйонів американців проголосували напередодні дня виборів поштою або особисто, і виборчі чиновники штатів попереджають, що підрахунок цих бюлетенів займе час.

Від результатів цих виборів залежить, чи спробує Трамп знову домогтися обрання президентом США в 2024 році. Сам експрезидент-республіканець вже анонсував гучну заяву 15 листопада.

Також попередні результати свідчать про те, що демократи уникатимуть «розгромних» виборів, яких дехто в партії побоювався, зважаючи на падіння рейтингу Байдена та розчарування виборців через інфляцію.

Навіть мінімальна республіканська більшість у Палаті представників зможе заблокувати пріоритети Байдена, одночасно розпочавши політично шкідливі розслідування проти його адміністрації та родини.

Нагадаємо, 8 листопада, у США пройшли проміжні вибори до Конгресу. Демократичній партії президента країни Джо Байдена загрожує втрата більшості обох палат законодавчого органу країни. Результати виборів однозначно матимуть вплив на наступні два роки президентства Джо Байдена та його політику, включаючи протидію російській агресії в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: