ЗМІ повідомили про польоти літаків російських олігархів в обхід санкцій

ЗМІ повідомили про польоти літаків російських олігархів в обхід санкцій
Welt стало відомо про 30 польотів літаків олігархів з Росії в обхід санкцій
фото з відкритих джерел

Багаті росіяни обходять заборону на польоти

Видання Welt стало відомо про 30 випадків використання російськими приватними літаками повітряного простору Євросоюзу (ЄС), незважаючи на введені санкції.

За інформацією газети, з початку введення європейських санкцій над територією ЄС здійснили польоти близько 30 літаків та гелікоптерів, які, ймовірно, належать російським приватним особам, у тому числі олігархам.

Дані цих рейсів є загальнодоступними через веб-сайти відстеження польотів. Літаки мають достовірні докази того, що вони належать або контролюються російськими бізнесменами. У середині березня британська влада зупинила на півдні Лондона літак Cessna з реєстрацією G-Lato. Міністерство транспорту Лондона приписує Cessna російському нафтовому мільярдеру Євгену Марковичу Швідлеру.

Швідлера вважають другом довіреної особи Путіна та ексвласника футбольного клубу Романа Абрамовича. До конфіскації в Лондоні приватний літак Швідлера ще вісім разів пролетів через ЄС, кілька разів через повітряний простір Німеччини. Його остання поїздка до Лондона також розпочалася 18 березня в Гамбурзі, де ніхто не зупиняв зліт літака.

Також зокрема, на початку березня літак Bombardier з реєстраційним номером T7-7AA, який перебуває під керуванням швейцарської компанії та зареєстрований у Сан-Марино вилетів із Ніцци до Стамбула. Видання вважає, що літак належить бізнесменові Альберту Авдоляну.

Зареєстрований у Люксембурзі літак, який, за даними Forbes, належить російсько-українському олігарху Віктору Вексельбергу, також зміг покинути Європу в квітні. Літак вилетів з Базеля, перетнув повітряний простір ЄС і приземлився в столиці Казахстану Нур-Султані.

Повідомляється, що гелікоптер російського мільярдера Олександра Занадворова літає Францією абсолютно безтурботно. Після початку закриття повітряного простору можна довести щонайменше вісім польотів вертольота Airbus.

Нагадаємо, країни ЄС закрили небо для польотів російських пасажирських літаків та заборонили експорт, продаж, постачання або передачу до Росії будь-яких повітряних суден, авіаційних запчастин та обладнання. Запроваджено заборони на інвестиції у російський енергетичний сектор, а також на передачу технологій для нафтопереробних підприємств Росії.

Нагадаємо, Велика Британія заарештувала перший російський літак після того, як було введено санкції, що включають можливість арешту будь-якого повітряного судна РФ.

До слова, СБУ заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: