Віктор Матчук: Поділ на групи – погана практика для НУНС

Віктор Матчук: Поділ на групи – погана практика для НУНС

Екс-губернатор Рівненщини розповів, чому йде у Верховну Раду.

Сьогодні Президент Віктор Ющенко своїм указом звільнив Віктора Матчука з посади губернатора Рівненської області. Причина – обрання його народним депутатом. Як відомо, Матчук став депутатом парламенту від НУНС замість померлого у минулому році Івана Сподаренка. «Главком» запитав тепер уже екс-губернатора Рівненщини, навіщо він іде в Раду.

Чому ви віддали перевагу роботу в парламенті, а не губернаторству? Чи не побоюєтесь ви, що Верховну Раду скоро буде розпущено і доведеться йти на дострокові вибори?

По-перше, після майже чотирьох років роботи на посаді голови обласної адміністрації мене мало що лякає. По-друге, в будь-якому випадку після першого туру виборів було зрозуміло, що головою облдержадміністрації ані за Президента Януковича, ані за Президента Тимошенко я не буду. А з огляду на це, вибір був не дуже широкий – ще 1 листопада ЦВК прийняла постанову про визнання мене обраним, по суті вибору не було.

Після зустрічі з Президентом я прийняв рішення йти в Раду - далі зволікати вже часу не було, з огляду на те, що час, відведений законом на прийняття рішення, спливав.

У НУНС є різні групи, до якої із них ви приєднаєтеся і чому?

Я вважаю, що практика поділу на різні окремі групи є поганою історією для «Нашої України – Народної самооборони». Ці групи дійсно інколи не те що не співпрацюють між собою, а навіть ворогують. Я не хочу належати до жодної з таких груп – бачу своїм обов’язком як мінімум виступити і сказати: хлопці, зупиніться, вже догралися. Зараз потрібно всіх – якщо не всіх, то більшість – зібрати докупи і стати пліч-о-пліч. І тільки в цьому випадку фракція може продовжити існувати.

Відомо, що Партія регіонів веде переговори із депутатами НУНС про створення нової більшості. Чи виходили вони вже на вас? Наскільки можливим ви вважаєте створення коаліції під Януковича?

Я ще не в курсі цих справ – не тому що я знаю і не хочу вам сказати... Переговорів зі мною ніхто не починав. А якби і намагались почати, то я б не дав це зробити – спочатку треба стати депутатом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: