Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Дистильований маразм, або Як пройшов тендер на 40 трамваїв у столиці

Що таке чистий, дистильований маразм?

Це тендер Київпастрансу на закупівлю 40 трамвайних вагонів.

Дві кампанії боролись за це замовлення: українсько-німецьке СП «Електронтранс» (потужності виробництва, робочі місця, отже і всі податки - в Україні) і польська PESA Bydgoszcz (потужності та робочі місця в Польщі).

В Україні - економічна скрута. Ми вже деградували до рівня сировинного придатку. Високотехнологічне виробництво зникає, люди масово їдуть за кордон, бо немає роботи і перспектив. На зовнішні ринки нас не підпускають.

І ось - замовлення від комунального підприємства майже на 2 мільярди гривень! А в Україні якраз є можливості і готовність виробити відповідну продукцію. Здавалося б, чудова нагода підтримати свого виробника і дати роботу українським працівникам!

А тепер найцікавіше! Тендер виграє польська фірма, яка запропонувала на одну тисячу гривень (!!!) менше за українську!

Так, одну тисячу гривень! Почитайте уважно самі: «Пропозиція PESA Bydgoszcz обішла українсько-німецьке СП «Електронтранс». PESA запропонувала трамваї за 1 млрд 813 млн 199 тис грн при очікуваній вартості 1,946 млрд грн. При цьому вона спочатку пропонувала їх за 1,846 млрд грн. Натомість СП «Електронтранс» пропонував 1 млрд 813 млн 200 тис грн, однак ціна під час торгів не знижувалась».

Робочі місця і зарплати українців - в топку. Всі податки, які могли бути сплачені в Україні - в топку. Українське виробництво - в топку. Хай українці їдуть заробітчанами в Польщу чи ще кудись.

В мене немає слів. Це божевілля. Це маразм.

Якщо цей тендер не скасують - то тут всі ознаки не просто корупції, а державної зради.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: