Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Перші сутички з «Беркутом» в 2013 році: як Євромайдан перероджувався на Революцію гідності

Сутички з «Беркутом» в 2013 році

Рівно три роки тому. Про це мало говорять - але перші масові сутички з «Беркутом» під час Майдану 2013-14 відбулися саме 24 листопада 2013 року

Того ж дня відбулася перша справді масова акція - на той момент найбільша з помаранчевих часів. Київське середмістя було переповнене людьми.

Збір був біля Шевченка, а звідти гігантський натовп пішов Хрещатиком до Європейської площі. Там вже стояла сцена і почався мітинг.

Після мітингу народ почав рухатися до урядового кварталу. Під Кабміном вже все було оточено беркутами. Там і зав'язалася перші сутички - під час яких і мені вперше за той Майдан дісталося по голові кийком.

Саме 24 листопада режим розпочав репресії проти учасників акцій протесту. З'явилися перші майданівці-політв'язні: свободівці з Києва - Роман Біленький та Віталій Благодарний і свободівець зі Львова Олег Матяш.

Події розгорталися дуже стрімко. До розгону студентів лишався ще майже тиждень, але в повітрі вже запахло чимось значно серйознішим, ніж «аполітичні» танці під відкритим небом.

Євромайдан почав перероджуватись у Революцію Гідності саме 24 листопада.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: