Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

«Позивний Бандерас» - ще один вдалий фільм про московсько-українську війну

Сходіть в кіно! Фільм ще в прокаті

Українське кіно продовжує опрацьовувати наше життя. Після епохальних «Кіборгів» маємо другий повнометражний художній фільм про сучасну московсько-українську війну - «Позивний Бандерас».

І якщо «Кіборги» можна без вагань означити як класичну військову драму, то «Бандерас» - це суміш детективу та бойовика на тлі війни.

Попри іронічне ставлення до детективу - насправді він є технічно складним жанром. Заінтригувати глядача та втримати його увагу - серйозне завдання для режисера, сценариста та акторів.

Набагато простіше зняти безсюжетний потік свідомості, переповнений цікавим лише автору філософствуванням та пафосними діалогами. А потім ображатися, що «народ не доріс» та не зміг осягнути велич глобального задуму. Зняти міцне жанрове кіно - отут дійсно треба пекельно попрацювати. Не подумайте, що я лише за «масове кіно». Просто на мою думку перед тим, як замахуватись на «Апокаліпсис сьогодні» - варто навчитися знімати «Рембо».

Моє враження - творцям фільму вдалося зняти хороший фільм, який цікаво дивитися і водночас - який ненав`язливо та влучно розставляє ідейні акценти. Останній аспект дуже важливий - і автори з ним впорались.

Вітаю режисера Зазу Буадзе, виконавця головної ролі Олега Шульгу та всю знімальну групу з творчим успіхом.

Сходіть в кіно! Фільм ще в прокаті.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: