Аркадій Корнацький Народний депутат 8 скликання

Місцеві чиновники провокують селянські повстання на Миколаївщині.

Сьогодні на Миколаївщині вірні пси Януковича мімікрували, перефарбувалися й продовжують творити «безпрєдєл» й свої темні корупційні справи. Тільки тепер вже під новим «дахом»

Усі ми добре пам’ятаємо, який «безпрєдєл» творила банда Януковича на Миколаївщині. Розстріл селян в Чаусово-2, Врадіівське повстання проти перевертнів в погонах.

Це все стало одним із поштовхів до Революції гідності. Здавалося б - Янукович і банда утекли, а влада змінилася. На жаль, це не так.

Сьогодні на Миколаївщині вірні пси Януковича мімікрували, перефарбувалися й продовжують творити «безпрєдєл» й свої темні корупційні справи. Тільки тепер вже під новим «дахом».

Останній приклад – рейдерський напад під прикриттям «законних рішень» судової та міліцейської системи на фермерське господарство «Оазис», що на Первомайщині.

6 травня відбувся обшук та вилучення документів в офісі цього фермерського господарства. Підставою для проведення цих дій стала ухвала Южноукраїнського судді О. Савіна в справі господарського спору, який триває з 2009 року між ПП ВКП «Каро» з Врадіівського району, власником якого є Юрій Ханагян, та ФГ «Оазис», яке належить Василю Колісніченку.

В березні цього року розгляд справи з невідомих причин перенесли з Первомайська до Южноукраїнська. Очевидно, місцеві органи судочинства поступливіші за Первомайські, які свого часу не приймали такої ухвали.

За однією з ухвал передбачено вилучення оригіналів документів «Оазису» на момент виникнення спору, тобто, від 2008-2009 років. До цієї процедури у Первомайському районі слідчий з Южноукраїнська (теж питання, чому слідство ведеться в Южноукраїнську) Сергій Мунтян долучив понятих. І не кого не будь, а жителів Врадіївки, в якій розташоване ПП «Каро».

Як змогли правоохоронці, у яких нема бензину, виїхати на місце злочину за пару кілометрів від міськвідділу, привезти з собою понятих аж із Врадіївки, яка знаходиться майже за сто кілометрів від Южноукраїнська, до контори «Оазису», яка знаходиться посередині між Южноукраїнськом і Врадіївкою, не зрозуміло, зате для чого -зрозуміло одразу.

Ці поняті не просто спостерігали за слідчими діями, а стали безпосередніми учасниками обшуку й виїмки. Жінка, яка назвалася приватним підприємцем, перебирала бухгалтерські документи на рівні зі слідчим і фактично керувала процесом. Воно й не дивно: за інформацією представника «Оазису», вона - бухгалтер підприємства «Каро». Ще один понятий не мав при собі посвідчуючи документів, однак слідчий завірив, що знає цю людину особисто - теж високий взірець дотримання законності слідчим «очищеної» міліції!

Документи «Оазису» від 2009 року не збереглися, оскільки закінчився термін зберігання, тож «взамін» було вилучено документацію за останні роки, в тому числі книга обліку руху продукції за 2015 рік, що практично може унеможливити роботу господарства. Слідчий ніяк не пояснив своє рішення.

За ще однією ухвалою того ж суду в той же день відбувся обшук складських приміщень ФГ «Оазис». В якості понятих – знову жителі Врадіївки, підлеглі ЮріяХанагяна. Знову абсолютно очевидною є участь в слідчих діях зацікавлених осіб.

Представник ФГ«Оазис» Василь Плечій переконаний, що такі дії проти «Оазису» замовлені власником ПП «Каро» в суді й міліції. Копії документів,забраних міліцією, потраплять до підприємства, з яким іде спір, і будуть використані проти них. ПП «Каро» отримало прямий доступ до комерційних таємниць «Оазису», це при тому що між обома господарствами тривають судові справи.

І суд, і міліція, і «замовники» діють з відчуттям повної безкарності, тому що все це відбувається під прикриттям вищого керівництва області. І первомайці, і врадіївчани переконані, що не просто «за так», а через «простимульованість» -як кажуть люди, Ханагяна часто бачать у найвищих владних кабінетах Миколаєва.

За часів Януковича він був на Врадіівщині «правою рукою» керівника області Круглова, тепер «пахан» змінився, а все решта залишилось без змін. І в найпершу чергу це стосується обласної державної адміністрації, міліції, судів.

Весь цей ганебний «безпрєдєл» вже призвів на Миколаївщині до повної втрати довіри до влади. Рік тому ця довіра була всеохоплюючою, зараз вона практично вбита. Люди втомлені економічними негараздами й війною, їх матеріальне становище тільки погіршується, а обласна мафія наживається на всьому підряд!

Я звертаюсь до Генпрокуратури та МВС із депутатськими запитами з вимогою припинити безчинство й рейдерське нищення успішного господарства, яке дає роботу й хліб сотням людей, і до Президента України із зверненням щодо злочинних діянь обласних органів влади - це все, що я можу на даний момент зробити.

Починаю все більше розуміти, що влада владу не скоро виправить, набагато скоріше це зробить народ.

Аркадій Корнацький

Народний депутат України (132 виборчий округ, Миколаївщина).

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: