Павло Фельгенгауер Російський журналіст, незалежний військовий оглядач

Росія розпочала підготовку до світової війни: Україна серед головних ворогів

Головне в цих великих стратегічних навчаннях - це відпрацювання мобілізації і логістики

У зв'язку з вченнями «Схід-2018» готуватися слід усім: це безпосередня підготовка [Росії] до світової війни. Офіційно Росія вже щонайменше п'ять років готується до світової війни, яка повинна скоро розпочатися. Така оцінка загроз Генеральним штабом РФ: наростає загроза війни, або глобальної ядерної, або серії великих регіональних воєн на кшталт загальноєвропейської.

Російські військові передбачають напад з усіх боків, будують периметр оборони на всіх напрямках. Але головний ворог, звичайно, - Америка, а також її союзники і сателіти на кшталт України. За кількістю мобілізованих сил - 300 тисяч людей - очевидно, що це підготовка до глобальної війни. Стільки людей не потрібно для якогось локального конфлікту.

Це перевірка можливостей висунення, мобілізації і постачання для угрупування в 300 тисяч. Думаю, в наступному році на «Кавказі» буде вже 400 тисяч. Але, думаю, і в минулому році на вченнях «Захід» було задіяно не менше, ніж 300 тисяч. Хоча, звичайно, офіційно (публікуються) інші цифри. А до цього на вченнях «Кавказ 2016» офіційно було 223 тисячі. Тобто кількість змінюється у бік збільшення.

Головне в цих великих стратегічних вченнях - це відпрацювання мобілізації та логістики. Розгорнути війська можна в будь-якому напрямку. Головне, щоб можна було розгорнути.

Варто зазначити, що ці навчання більш масштабні, ніж найбільші радянські навчання «Захід-1981», коли передбачалося, що світова війна почнеться в будь-яку секунду.

Росія завжди діяла «тільки оборонно», вже 500 років. Тому в результаті «справедливих і оборонних» воєн територія Росії збільшилася в 50 разів у порівнянні з розміром маленького Московського князівства. Найкращий захист для Кремля - це напад. І Росія як завжди планує війну з усією земною кулею. Хоча, звичайно, у Кремля є союзники, наприклад, Киргизстан...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: