Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Чому призовна кампанія у Києві перебуває на межі зриву

Яка у нас може бути «сильна армія», якщо ніхто не хоче служити, захищати Україну - молодь не розуміє ні як, ні навіщо

Військовий комісар Києва Сергій Клявлін заявив, що призовна кампанія у столиці перебуває на межі зриву, станом на початок листопада призвано менше 40%.

«Ми їх розшукуємо за допомогою органів Національної поліції і вже доставляємо до призовних дільниць, де визначається їхня придатність до військової служби», - сказав Клявлін.

Причиною низької явки він, зокрема, назвав загальне негативне ставлення до служби у Збройних силах, зниження хвилі патріотичних настроїв.

Дуже сумна і дуже прогнозована статистика. У нас в державою не ведеться національно-патріотичне виховання молоді. Група ентузіастів у мінмолодьспорту добилася виділення на ці цілі тільки сміховинних 10 млн гривень на рік, десь приблизно по дві гривні на одну молоду особу, котру слід виховувати.

Колосальні ресурси радянської ДОСААФ, будучи нині державним майном - сотні полігонів, тирів, спортзалів, приміщень для навчання - протиправно знаходяться у приватних руках і використовуються з комерційною метою.

Натомість держава, правоохоронні органи не роблять кроків на повернення контролю над цим стратегічним державним майном. Явно, не безкорисно.

Це все з моєї ініціативи фіксувалося відповідними інституціями у парламенті, у виконавчу владу надисилалися відповідні рекомендації, вимоги.

У відповідь - нуль дій.

Яка у нас може бути «сильна армія», якщо ніхто не хоче служити, захищати Україну - молодь не розуміє ні як, ні навіщо.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: