Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Обиватель обирає карикатури на моральних лідерів, щоб висміяти ідею лідерства як таку

Зображення: uk.play-azlab.com

«Кращих не може бути, героїв не існує, мудреці насправді не мудрі» – свято вірить обиватель

Більшості абсолютно байдужі ці вузькопрофесійні ляпи, на кшталт оголошення про передачу в управління Дойчебану без тендеру. Фейсбук-політика по факту є екзотичним хобі, і помилково думати, що весь електорат нею займається.

Але головне, що залишається за кадром – що сучасна людина не шукає авторитетів ВЗАГАЛІ. Більше того, чим недолугіше поведінка тих, хто на верхах, тим комфортніше себе відчуває обиватель, адже впевнений, що саме він – довершене творіння, а те, що хтось інший опинився на керівних посадах, є просто випадковим непорозумінням чи чимось на кшталт.

Саме такі карикатури на моральних чи інтелектуальних лідерів обирає обиватель – щоб цим висміяти ідею лідерства як таку.

«Кращих не може бути, героїв не існує, мудреці насправді не мудрі» – свято вірить обиватель, і на місце кращих, героїв та мудреців натиском електоральної кнопки ставить посередності, негідників чи шарлатанів, а потім презентує це як доказ своєї віри.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: