Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Що таке громадське місце?

10 квітня Заліщицький районний суд Тернопільської області не побачив складу адміністративного правопорушення у діях чоловіка, який без маски гуляв вулицею, і закрив справу

«Аналізуючи норми закону і роз`яснення Кабінету міністрів України, в діях особи відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП, оскільки він перебував без вдягнутих засобів індивідуального захисту захисної маски чи респіратора на вулиці міста Заліщики, що не є громадським місцем в розумінні закону України та роз`яснень наданих найвищим органом виконавчої влади України», - вважає суд.

Окремо суд зупинився на тлумаченні поняття «громадське місце» і зауважив: в українському законодавстві воно розкрито лише в законі про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров`я населення. Зокрема у статті першій згаданого Закону вказано, що громадське місце – це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під`їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Також у роз`ясненні Кабінету міністрів України постанови КМУ №211 зазначено, що громадським місцем є частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під`їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: