Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Смерть режисера Леоніда Кантера: він був справжнім революціонером

Леонід Кантер

1 грудня 2013 року саме Кантер загнав грейдер на Банкову

Льоня.

Він був справжнім революціонером, куди там мені. Мандрівником і мрійником, котрий, на відміну від інших, умів ретельно і планомірно втілювати свої мрії.
***

1 грудня 2013 року саме Кантер загнав грейдер на Банкову. Він знав, що треба робити і коли, це невимовний талант режисера - він зрежисерував наше повстання.

Поїхав у ДАП у найгарячіший час, відеокамерою для вічності і для нас ловив людей, котрі робили прекрасні подвиги і залишали цей світ, йдучи у славі. «Добровольці Божої Чоти».

Зняв фільм про Міфа, Василя Сліпака, щоб теж лишити його з нами - настільки живим, наскільки можливо.

Мандри.

До війни, на краю світу, у Шрі Ланці одного разу я був - і там знайшов його сліди. 
А ще я мріяв купити на пару з ним яхту і ходити океанами - коли ми виграємо цю війну. Леонід тим часом уже мав вітрильник на Нілі.

Мою душу завжди гріло розуміння, що можна проїхати дві з половиною години і опинитися на Обирку, цьому хуторі-світі, серед лісів і розливів річок, з мишами і вужами в хаткАх.

Ми йшли однією дорогою крізь цю чудову епоху, по прекрасній планеті, і погано, погано, дуже погано, що тепер мені доведеться мандрувати одному, вчитися тому, що Леонід Кантер не встиг мене навчити.
R.I.P.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: