Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Як молода дівчина з українським корінням робить кар'єру в канадській політиці

Дебютом у політиці у Голді було балотування на пост мера в Торонто у цьому році

Знайомтеся, ця дівчина у вишиванці - молодий канадійський політик з українським корінням Фейс Джулія Голді, 29 років.

На відміну від багатьох представників діаспори, своє коріння Голді не забуває. Вона є християнкою, і не просто, а прихожанкою Української Греко-Католицької Церкви.

Два роки була директором Фонду Інституту Митрополита Андрея Шептицького.

До походу в політику працювала у журналістиці у ряді провідних канадських видань. Виступає зі звичайним для Північної Америки альтернативно-правим порядком денним – зокрема, вважає, що нинішня міграційна політика в Канаді призводить до зникнення білих канадійців європейського походження. Нью-йоркський чоловічий глянець GQ назвав її однією з найкращих пропагандисток цієї теорії «геноциду білих».

З свою позицію Голді, звісно, отримала жорстку критику, звинувачення у расизмі, хейт-спічі і т.п.

Дебютом у політиці у Голді було балотування на пост мера в Торонто у цьому році.

Мерська програма Голді включала відновлення Стратегії втручання в боротьбу проти насильства в Торонто (TAVIS), доступне житло для молоді, котра народилася в Торонто, відмова від нелегальних мігрантів, а також капітальний ремонт доріг міста.

Виборчу кампанію їй не дали провести – видаляли усі екаунти на платформах, де вона збирала пожертви, а також не запросили на фінальні дебати перед виборами під надуманим приводом – Голді прийшла туди і висловила своє обурення.

У підсумку, вона зайняла третє місце, з 3,4% голосів.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: