Микола Княжицький Народний депутат України

Перемога України вплине на світову історію

Це третя світова війна тоталітаризму проти демократії
фото: ЗСУ

Ми спостерігаємо усі засоби війни від середньовічних до найновіших

Війна, яка почалася агресією Росії проти України перетворилася на війту диктатури проти демократії. Ця війна модифікована і парадоксальна. Дерев‘яні щити на Майдані, танки і зенітки періоду другої світової, надсучасне військове обладнання, комп‘ютерні війни. Ми спостерігаємо усі засоби війни від середньовічних до найновіших.

Від результату цієї війни, яка перетворилася на світову залежить майбутнє світу. Ми недооціємо в Україні глибини процесів. Якщо Україна переможе, то Китай не розпочне війни з Тайванем і не об‘єднається з Росією проти США – це лише один прогноз, який обговорюють у світі.

Якщо Україна переможе, то ЄС і США економічно знову перетворяться на найсильніший ринок.

Звичайно і у ЄС є країни, які знецінюють демократію. Угорщина – найрадикальніший приклад. Є теж країни, частини еліт яких готові зберегти впливовість Росії і Китаю через економічні і корупційні зв‘язки.

Але загалом це третя світова війна тоталітаризму проти демократії.

У другій світовій американський ленд ліз йшов до Радянського Союзу. Гітлер хотів перекроїти світ і американці почали допомагати тим, хто готовий воювати.

Зараз ленд ліз йде до України, яка теж виявилася готовою воювати проти Путіна, який захотів перекроїти світ.

У свою чергу, зброя до Росії потрапляє з Північної Кореї, а туди з Китаю. Китай поводиться обережно, але очевидно є союзником Росії, а не України.

Після Другої світової і перемоги над Гітлером Сталін міг дозволити собі далі будувати диктатуру. Він міг відбудувати країну і без допомоги світових демократій.

Україна може вижити і відбудуватися лише якщо справді запроваджуватиме реформи, верховенство права, свободу слова і демократичні процедури. Інакше зберегти незалежність буде неможливо.

Тому боротьба за демократію в Україні – це частина боротьби проти російського агресора на фронті.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: