Назар Холодницький Заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в  Генеральна прокуратура України

Така нахабна поведінка народного обранця ганьбить парламентаризм

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 42015160000000338 від 04.06.2015 за підозрою посадових осіб ПАТ «Одеський припортовий завод» Переломи С.В. та Щурікова М.О. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Законом України «Про прокуратуру» (стаття 16) передбачено гарантії незалежності прокурора, у тому числі: забороною незаконного впливу, тиску чи втручання у здійснення повноважень прокурора, визначеними законом засобами забезпечення особистої безпеки прокурора, членів його сім’ї, майна, а також іншими засобами їх правового захисту.

Здійснюючи визначені функції прокуратури, прокурор є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску, втручання і керується у своїй діяльності лише Конституцією та законами України. Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, інші державні органи, їх посадові та службові особи, а також фізичні та юридичні особи і їх об’єднання зобов’язані поважати незалежність прокурора та утримуватися від здійснення в будь-якій формі впливу на прокурора з метою перешкоджання виконанню службових обов’язків або прийняття ним незаконного рішення.

17 липня 2016 року під час розгляду в Солом’янському районному суді міста Києва клопотання про застосування до підозрюваного Переломи С.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, народний депутат України VIII скликання Дейдей Євген Сергійович, 12.07.1987 року народження, разом з іншими особами, відкрито, у присутності представників засобів масової інформації, висловлював погрози фізичної розправи та ображав гідність процесуального керівника у кримінальному провадженні – заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка та мого першого заступника Максима Грищука, впродовж всього часу розгляду судом клопотання декілька разів викрикував образливі вислови в бік сторони обвинувачення.

За таких обставин в діях народного депутата України Дейдея Є.В. вбачаю протиправний умисел щодо перешкоджання законній діяльності прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та перешкоджання виконанню ними службових обов’язків, а також тиск на суд, з метою прийняття рішення всупереч вимогам закону та відкриту зацікавленість у звільненні від кримінальної відповідальності та створенні штучних умов, за яких обрання запобіжного заходу та подальше притягнення підозрюваних осіб до кримінальної відповідальності невиправдано та безпідставно ускладнюється.

Звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка з вмотивованим рапортом про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 343 та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України.

Така нахабна поведінка народного обранця ганьбить парламентаризм в Україні, демонструє зневагу до правоохоронної системи держави в цілому та до новостворених антикорупційних органів зокрема, створених для наведення ладу в країні, знищення корупції, яка, на жаль, своєю отруйною павутиною давно огорнула багатьох політиків.

Нікому не дозволю зневажати і погрожувати прокурорам чи іншим правоохоронцям, які щоденно без вихідних невтомно й належно виконують свої службові обов'язки, ризикуючи в тому числі й власною безпекою.

Війна з корупцією в Україні є не менш важливим і небезпечним фронтом, ніж оборона країни зі зброєю в руках і, у разі необхідності ми готові взяти зброю та обороняти нашу Батьківщину!

Далі буде...

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: