Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Київ «ґвалтують» за його ж гроші

Передача Кабміном до київського бюджету 40 млн. грн. на проведення робіт над залишками Десятинної церкви - це підтвердження того, що з великою ймовірністю плани про будівництво церкви над Десятинною можуть бути реалізовані.

Але допустити цього не можна. Адже це охоронна зона Софії Київської та Києво-Печерської Лаври, будівництво в якій необхідно погоджувати з ЮНЕСКО. Більше того, законодавство дозволяє відбудову пам'ятки лише тоді, коли достеменно відомо, якою ця споруда була. Інформації про вигляд Десятинки немає. Тож пам'яткою є саме її фундамент.

Київ фактично «ґвалтують» за його ж гроші. В киян ніхто не питає про те, чи подобається їм те, що держава забирає з бюджету м. Києва понад 8 млрд. грн., які столиця могла витратити на важливі для неї об’єкти, статті чи напрямки. Так само ніхто не питає в киян, чи потрібні їм «великодушні подарунки» від держвлади, які вона «дарує» цілеспрямовано на речі, які абсолютно не потрібні Києву. Таким подарунком від Кабміну стали гроші на проведення робіт над залишками Десятинної церкви.

Відповідні дії навколо Десятинної церкви можуть бути провокацією ще більшою, ніж арешт Тимошенко та Луценко. Мені здається, що влада має «синдром камікадзе», адже в цьому питанні вона хоче зітнути лобами різні громади. Якщо так, то хай робить те, що запланувала, адже це прискорить її самознищення.

Як відомо, у Парламенті зареєстровано законопроект про відродження Десятинної церкви у Києві, згідно з яким передбачається будівництво нової церкви, і проект платформи під нову церкву над підмурками Десятинки. Ініціатором законопроекту є депутат від Партії регіонів, представник президента у Парламенті Юрій Мірошниченко. Хоча насправді офіційно жодні рішення щодо будівництва на підмурках Десятинної церкви не прийнято.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: