Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

У Януковича патологічна ненависть до киян

Сьогодні сумний ювілей: рівно три роки тому в період, коли починалося царювання Януковича, відбулося захоплення «черновецькими» легендарної книгарні «Сяйво».

Сьогодні сумний ювілей: рівно три роки тому в період, коли починалося царювання Януковича, відбулося захоплення «черновецькими» легендарної книгарні «Сяйво».

В Києві для влади головним є знищення певних культурних символів, таких як книгарня «Сяйво», окупований Гостинний двір, скверу над станцією метро «Театральна», де побудовано монстра, що тепер інколи називають «Музеєм історії Києва», тощо…. Кожного разу влада шукала окремий спосіб для того щоб розчавити самолюбство київської громади, знищити наші традиції, історії, культуру… Кожного разу вона вигадує іншу технологію, але суть залишалась одна – приниження киян.

З одного боку влада, в особі Попова чи Януковича, Азарова чи Рибака-Литвина, робить заяви про нібито підтримку вимог громади, а з іншого демонструє жорсткі дії міліції, «Беркута», направлені проти активістів, що стоять на захисті київських історичних та культурних цінностей. Не менш жорсткими і анти культурними є розпорядження КМДА чи Кабміну і рішення Київради чи ВР.

Зрештою, намаганнями реалізувати свої антикультурні, антикиївські проекти, які суперечать духу нашого міста, влада вкотре демонструє свою ворожість та ненависть до киян. Ненависть т.з. «донецьких» до киян закріпились з часів Помаранчевої Революції, коли кияни зруйнували плани Януковича…

Патологічна ненависть нинішнього президента до киян наче інфекція розповсюджується на його підлеглих, як укуси вампіра на його жертв. Янукович своєю ненавистю, своїми «укусами» довів своїх підлеглих до того, що вони люто ненавидять столицю. Можливо найпершою, найочевиднішою дією нинішньої влади була ситуація знищення саме книгарні «Сяйво», потім була ненависна операція навколо метро «Театральна», тепер це відбувається навколо Гостинного двору.

Невже війна Януковича з Києвом триватиме й далі? Невже ми разом не вирвемо зуби цьому вампіру?

Вирвемо, бо кияни не втратили дух опору, київський дух опору стає все сильнішим. Кияни усвідомлюють що будь-яка влада, навіть така бридка, як ця, піде, а непереможний дух нашого міста - залишиться!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: