Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Про Колесніченка, фекалії та вибіркове правосуддя

Байдужість влади щодо «фекальних» дій, певно, стали двигуном вчинка Елизавети Жарікової

Сьогодні в нардепа від Партії регіонів Колесніченка кинули фекаліями на прес-конференції, присвяченій проблемі використання мов при створенні біометричних паспортів. Такі акти відбуваються не вперше....

Аналогічний акт був зафіксований у Харкові, де його жертвою став опозиціонер Аваков. Тоді до винних була застосована адміністративна відповідальність.

Таке незначне покарання і байдужість влади щодо "фекальних" дій, певно, стали двигуном вчинка Елизавети Жарікової (КУПР), яка повторила те саме з Колісніченком.

Але, коли щось схоже сталося не з опозиціонером, а з провладним депутатом, влада діє інакше. Дівчину затримали, адвоката до неї не пускають, допитують без представника захисту. Оце і є вибіркове провосуддя.

Воно ж стосується не лише Тимошенко і Луценка у гучних справах, а і у щоденному "судово-міліцейському" житті. Дівчині шиють "кримінал", а не "адміністративку", як це було у Харкові. Відповідно, їй загрожує ув'язнення.

Я не оцінюю вчинок Елизавети... Я говорю лише про те, що законодавство повинно діяти однаково - і у тому, що стосується представників влади, і у тому, що стосується опозиції. А право на захист має кожен - не залежно від того, чи це безневинна дівчина чи запеклий вбивця. Цього разу, як повідомили КУПРівці, це право не діє.

Я терміново звернувася до начальника київської міліції з вимогою відреагувати на незаконні дії, що відбуваються у міліцейському відділку на вулиці Прорізній стосовно громадянки Жарікової. Сподіваюсь, пан Коряк відреагує швидко і законність буде поновлено.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: