Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Захоплення кінотеатру «Флоренція». Звідки ростуть ноги?

Ситуація вимальовується така: захоплення кінотеатру «Флоренція» - це початок реорганізації кількох кінотеатрів у Києві.

Колектив кінотеатру отримав попередження, що вони будуть звільнені з 8 вересня 2013 року. До 8 вересня іде процес передачі майна і документів. Але вчора ввечері несподівано, представники комісії, яка займається реорганізацією, і до якої входять працівники, що працюють в структурах КМДА, змінили в кінотеатрі замки, опломбували приміщення і не допускають співробітників кінотеатру на робочі місця. Йдеться, передусім, про бухгалтерію, адміністративну команду, директора кінотеатру.

Працівники кінотеатру здивовані і бояться, що вони не отримують заробітну плату, оскільки вони не є на робочому місці, що можуть пропасти речі і документи з самого приміщення.

Що стосується загальної ситуації із реорганізацією кінотеатрів, яку затіяв голова КМДА Попов, то її коріння росте з часів Черновецького. Черновецький ще кілька років тому неодноразово намагався провести реорганізацію кінотеатрів (яка по суті полягає в тому, що замість кількох директорів, кожен з яких відповідає за свій кінотеатр і за свій колектив, буде один загальний директор, який стане слухняною маріонеткою в руках КМДА). Але я як голова комісії Київради з питань культури та опозиція в Київраді не допускали такої реорганізації, бо розуміли, що зрештою це призведе до перепрофілювання кінотеатрів в гіршому випадку, а в кращому - просто до підвищення цін на квитки, які сьогодні в муніципальних кінотеатрах залишаються порівняно не високими.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: