Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Київська влада приховує нове будівництво поруч з вертодромом на схилах Дніпра?

КМДА запевняє, що земельна ділянка під будівництво VIP бізнес-центру, яка продається в Інтернеті, та вже побудований вертолітний майданчик - це одне і те саме.

КМДА запевняє, що земельна ділянка під будівництво VIP бізнес-центру, яка продається в Інтернеті, та вже побудований вертолітний майданчик - це одне і те саме.

Таку відповідь я отримав від КМДА на мій запит щодо того, кому належить земельна ділянка на Парковій дорозі, яку продають в Інтернеті під забудову бізнес-центром VIP рівня, надала КМДА.

В КМДА запевняють, що земельна ділянка, про яку йдеться у зверненні, відповідно до рішення Київради від 2010 року передана в довгострокову оренду на 25 років ТОВ «Амадеус Ко» для будівництва та обслуговування об’єктів транспортної інфраструктури (вертодрома).

Виходячи з цієї відповіді, земельна ділянка, що продається наразі знаходиться в оренді у ТОВ «Амадеус Ко». Але тоді мені не зрозуміло, як можна продавати земельну ділянку, яка знаходиться в оренді. Більше того, спокійно повідомляти про це, як про рядову інформацію.

Крім того, при уважному розгляді фото (див. фото), очевидно, що йдеться не про одну й ту ж ділянку, а про територію поруч з вертодромом, яка розташована вище по Парковій дорозі.

У зверненні надав КМДА інформацію з контактами осіб, які продають ділянку та проект VIP бізнес-центру, але вона навіть не поцікавилася, що за земля продається в Інтернеті, чому вона продається, хто її продає та на яких підставах.

Адже йдеться не про звичайну земельну ділянку, а про особливо охоронювану і унікальну територію Києва – схили Дніпра, яка має кілька охоронних статусів. Тому відповідь КМДА можна розцінювати або як злочинну халатність, або як приховування правди.

Через це звернувся до СБУ з проханням розібратися із ситуацією, з’ясувати яку саме ділянку продають в Інтернеті та на яких підставах. Та як результат притягнути винних до відповідальності.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: