Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Горлівка. Місто живе в очікуванні катастрофи

Горлівці щиро вважають себе гетом безправних і знедолених людей. Їх ілюзіїї про те, що прийде їхній президент і змінить їхнє життя повністю розвіялися

Зустрівся з горлівцями… Вони впевнені, що їх місто ось-ось стане депресивним. З дев’яти шахт ледве працює чотири. Безробіття росте на очах. Рівень життя стрімко падає. А тут ще вибух на Стіролі, який наніс психологічний удар по жителях, адже Фірташ – власник Стірола – заявив, що вина не у помилці когось із працівників, а у зношеності обладнання. Якщо перекласти це на відверті слова, то це означає, що аналогічні аварії можуть відбутися хоч сьогодні, хоч завтра. І це аж ніяк не залежить від того, як працюють робітники.

Отак і живе Горлівка: без грошей, без роботи, і з розумінням того, що техногенна катастрофа може повторитися будь-коли.

Крім того, мені нагадали, що в місті є хімзавод, з якого, ще з радянського періоду не утилізували 30 тон тротилу та МНХБ (відходи виробництва тротилу, який при попаданні в грунт несе смерть. А такий випадок вже був. Тоді загинуло 5 шахтарів від отруєння). Уявіть собі, якщо там станеться якесь техногенне лихо? Тим паче, що цей завод знаходиться впритул до Стірола.

Горлівці щиро вважають себе гетом безправних і знедолених людей. Їх ілюзіїї про те, що прийде їхній президент і змінить їхнє життя повністю розвіялися. Вони в стані апатії і не збираються йти голосувати на наступних президентських виборах. А що це значить? Це значить, що ПР «проголосує» за всіх сама, якщо опозиція дозволить їм фальсифікації.

У Горлівці ще немає критичної маси людей, які підтримують опозицію, але вже не залишилося майже нікого, хто підтримує нинішню владу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: