Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Янукович поклав око на електорат Кличка

Рух щодо збиття Кличка, як кандидата в президенти, продовжується.

Рух щодо збиття Кличка, як кандидата в президенти, продовжується. Обозреватель видрукував ніби-то заяву Квасневського, що Кличко не може бути кандидатом... Не знаю, чи правда заява Квасневського, але технологія влади щодо Кличка - зрозуміла. Тепер виходить така картина - Кличко і Тимошенко можуть не стати кандидатами через юридичні перепони (які, звичайно, легко вирішити, але чи захоче цього влада?). А з іншого боку, Янукович, відмовившись від вступу у ТС, зачистив лівий електоральний фланг для Симоненка.

Бачив, як ненавидять Януковича у Луганську і розумію, що якщо опозиція виявиться пасивною на Донбасі, буде чимало тих, хто підтримає псевдо-комуністів. Може, увесь трюк влади з підписанням угоди з ЄС і придуманий для того, щоб посилити роль комуністів і вивести у другий тур Симоненка?

Принаймні очевидно, що Янукович хоче відірвати собі частину виборців УДАРу (вони аполітичні, евроінтеграціноналаштовані, двомовні - якраз таким і намагається бути Янукович). Влада нищить Кличка компроматом, готує усіх до того, що він не був 10 років резидентом України, як того вимагає Закон про вибори президента. Тобто, полювання на його електорат йде повним ходом.

А щодо головного опозиційного кандидата, то ми бачимо, що Тимошенко, може й готові відпустити на лікування, але явно не готові реабілітувати юридично і допустити до виборів президента. Виходячи з усього цього, треба готуватися до 2015 року.

Поки що найпростіша ситуація з Яценюком - його просто «мочать» провладні ЗМІ, але до цього усі звикли і це майже ніяк не впливає на людей. Принаймні, жодних юридичних пересторог щодо його висування в Президенти немає. Хіба що влада і щодо нього має ізоляційний план?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: