Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Меркель, Путін, Обама та інші глядачі в українському театрі

Актуальні тези:...

Актуальні тези:

Перше – ситуація в Україні давно стала перевіркою «на вшивість» багатьох міжнародних інстанцій і Росії, і ЄС, і США. Скажімо прямо, жодна з трьох означених сторін похвалитися безумовною підтримкою демократичних цінностей стосовно України не може.

Друге - якщо сьогодні зустріч із А. Меркель не змусить Європу стати на шлях боротьби з неофашистською владою В. Януковича, яка за прикладом А. Гітлера, почала зі знищення парламентаризму, я наполягатиму на виключенні терміну «ЄвроМайдан» і використанні виключно терміну «Революція гідності».

Третє – непротидія режиму В. Януковича на міжнародній арені – це те саме, що сприяння режиму Гітлера у 30-ті роки.

Четверте – підтримка В. Путіним В. Януковича вже призвела до ескалації антиросійських настроїв в Україні, пасивність ЄС може сформувати в Україні (в тому числі і на Майдані) потужні євросоюзівські настрої, чого дуже хоче і В. Путін, і В.Янукович.

П’яте – зовнішні фактори, в тому числі і ставлення до подій в Україні Росії, ЄС та США є другорядними. Вони можуть лише дещо прискорити або дещо уповільнити процес падіння режиму. Але вони точно сприяють визначенню політичного курсу післяреволюційної України.

Отже, від позиції впливових сусідів залежить лише чи падіння чи режиму відбудеться повільно у парламентський спосіб, чи швидким вуличним способом. Хотілося б, щоб це розуміли А. Меркель, В. Путін, Б.Обама та інші глядачі в українському театрі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: