Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Янукович робить все, що б зірвати всі домовленості

Важливо, щоб вибори Президента відбулись вже на початку літа чи в кінці весни, але для цього треба знайти достатню кількість голосів в Парламенті

Прикольна річ ці переговори. Цілу ніч кілька європейців, один представник Путіна, Янукович та три лідери опозиції вели переговори. Мета зрозуміла – припинити кровопролиття і обрати нового Президента. Для цього треба купа додаткових факторів: зміна законодавства, ЦВК, прокурора, Конституції тощо. За 8 годин напрацювали якийсь варіант, яким всі залишились незадоволені. Що в принципі зрозуміло, бо нема такого компромісу, яким задоволені всі.

Представник Росії, наскільки мені відомо, відмовився підписувати компромісну домовленість, бо він, певно, вважає, що занадто багато поступок народу, у Батьківщини теж виникли проблеми: ми всі одноголосно заявили, що зможемо погодитись на домовленості, лише в тому випадку, коли їх підтримає Майдан. Адже, на нашу думку, головні у всьому цьому процесі – люди, майданівці, які встали проти режиму. А не політики, навіть якщо вони стоять пліч-о-пліч з народом.

О 12 год. мало бути театральне підписання домовленостей, але наша фракція відклала його до того часу, поки буде отримано згоду Майдану.

Що робить Янукович? Він заявляє, що готовий на дострокові президентські вибори, і на повернення до Конституції 2004 року, а ЗМІ починають писати про те, що опозиція погодилась з позицією Януковича.

Увесь брєд полягає в тому, що це він погодився з нашими вимогами, але неповністю, і тому опозиція чекає рішення Майдану чи йти на такий компроміс. Є велика ймовірність того, що згоди з нашого боку так і не буде. А ЗМІ вже обсмоктують тему того, що опозиція пристала на підходи Януковича. Для чого це робиться? Для того, щоб зірвати ці домовленості, очевидно.

Пам’ятаєте, того снайпера, який сидів на даху, і стріляв то в Беркут, то в Майданівців, провокуючи подальше кровопролиття? От сиджу я і думаю, як бути?! Йти на компроміс, наступаючи на хвіст третій силі, яка намагається розірвати Україну, чи відстоювати до кінця усі вимоги Майдану, роблячи можливим розкол країни, і підігруючи третій стороні. Я не знаю відповіді! Тому й раджусь. Для мене важливо, щоб вибори Президента відбулись якомога швидше, і краще вже на початку літа чи в кінці весни, але для цього треба знайти достатню кількість голосів в Парламенті і змусити європейців підтримати таке рішення Парламенту, не допустивши нових тисяч вбивств Януковичем. Який розвиток подій буде обрано, стане зрозуміло вже сьогодні. Дуже сподіваюсь, що в Парламенті знайдеться достатня кількість людей, які прискорять перевибори.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: