Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Чому Путін закликав сепаратистів перенести референдум?

Якщо Україна справді припинить АТО, Путін застосує усі свої резерви, щоб дестабілізувати ситуацію в інших регіонах

Перша і поширена думка - на нього натиснули в Європі. Це правда. Але не вся...

Вся правда полягає в тому, що оголошення фальшивих результатів фальшивих референдумів ставило Путіна перед вибором, який не на його користь. Він повинен був би або радісно сприйняти ці "результати" і прийняти знекровлені області до складу РФ - чого абсолютно щиро чекали сепаратисти - або зрадити «російськомовне населення Донбасу, яке покладало надію на Путіна».

Путін не планував робити Донецьку і Луганську область частиною РФ. Він планував дестабілізувати ситуацію у 8 регіонах (пам’ятаєте дивну вимогу сепаратистів, яка одного разу прозвучала: Україна повинна мати право отримувати кредити лише за згодою двох третин регіонів. Дві третини від конституційних 27 - це 18. А Україна без Криму і без так званої Новоросії - це 17), перетворивши Україну в безпомічну аморфну територію. Для цього треба дати шанс, зупинивши АТО, закріпитися сепаратистам у Донецьку і Луганську і, скориставшись паузою, посилити підготовчі роботи в інших 6 областях.

Саме тому Путін не лише запропонував перенести так званий референдум, а й припинити АТО.

Якщо Україна справді припинить АТО, Путін застосує усі свої резерви для того, щоб дестабілізувати ситуацію в інших регіонах, заморозивши сепаратистські анклави в Донецькій і Луганських областях. А боротися з численними слов’янськами по всьому Півдні і Сході України у наших силовиків ресурсів не вистачить. Тож Путін може отримати подвійну перемогу.

Як змусити Путіна програти? Посилити АТО і локалізувати та знищити сепаратистські осередки ще до президентських виборів.

...Тепер я розумію, що цей план Путіна був заготовлений давно. Саме тому в останні дні на Донбасі стало масовим знищення паспортів проукраїнськи налаштованих громадян та їх залякування з метою виїзду за межі регіону. В таких умовах вони не лише не зможуть взяти участь у виборах, а й не зможуть підняти аморфну частину місцевих жителів на реальне протистояння сепаратистам. Фактично почалася зачистка Донбасу і так званий референдум проведуть тоді, коли ця зачистка завершиться, що можливо лише за умови припинення АТО.

Сподіваюся, наша влада нас не зрадить і не підіграє Путіну, припинивши АТО!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: